Youtube/Tezkije
Dr. Jahja ibn Ibrahim el-Jahja
   S’ka dyshim se sira fisnike Pejgamberike ka karakteristikat dhe veçoritë e saj me të cilat është veçuar nga çdo sirë tjetër e njerëzve të mëdhenj, e bile edhe nga jetëshkrimet e të dërguarve dhe pejgamberëve të tjerë, lavdërimet më të mira dhe selamet më të pastra qofshin për ta!    Prej këtyre karakteristikave dhe veçorive janë:    Së pari: Ajo ësht&e...
Video
01.02.2015
Video
13.01.2015
Video
26.12.2014
Video
17.12.2014
Avancim personal
Halid Abdul-Kerim Muhamed el-Lahim
Përkufizim Tertilë nënkupton lexim të rrjedhshëm e të ngadalshëm. Disa e kanë përdorë shprehjen tertilë në vend të zbukurimit të zërit gjatë leximit, gjë që njihet edhe si këndim. Por qëllimi i vërtetë me fjalën tertilë, ashtu s...
22.02.2015
Avancim personal
Dr. Jahja ibn Ibrahim el-Jahja
   S’ka dyshim se sira fisnike Pejgamberike ka karakteristikat dhe veçoritë e saj me të cilat është veçuar nga çdo sirë tjetër e njerëzve të mëdhenj, e bile edhe nga jetëshkrimet e të dërguarve dhe pejgamberëve të tjerë, lavdërimet m...
14.02.2015
Avancim personal
Halid Abdul-Kerim Muhamed el-Lahim
Përkufizim ·         Me termin “Xhehr” (shpalosje e diçkaje, publikim) është për qëllim ngritja e zërit gjatë leximit të Kuranit. ·         Ndërsa me termin “Tegannij” (kënd...
30.01.2015
Avancim personal
Dr. Jahja ibn Ibrahim el-Jahja
   (...artikulli paraprak)    Kjo hyrje është shumë e rëndësishme për çdonjërin që synon studimin e sirës fisnike Pejgamberike, sepse përmes saj ai mëson qëllimet e sirës, veçoritë dhe gjërat dalluese, e gjithashtu edhe gjendjen e humbjes d...
26.01.2015

Tezkije.com - Nuk lejohet shpërndarja ose/dhe ripublikimi i materialeve pa cekur burimin.
Shko tek kryefaqja